Bra-Tack-Hjälp

Har tänkt om lite på min rubrik Positivt.
När Smillan i sin blogg skrivit sina rubriker (Bra-Tack-Hjälp) så fokuserar hon under Bra på egenskaper hon är bra på. Jag har mest skrivit saker jag gjort.

Detta spär ju på den bild jag har av mej själv - jag är det jag gör. Att jag måste prestera något för att duga och vara nöjd med mej själv, det räcker inte med att jag finns.

Så nu ska jag ändra innehållet under Positivt. Känns jättesvårt. Vad har JAG för bra egenskaper? Så det är nog hög tid att jag börjar tänka på det. Fokusera mer inåt. Vad har varit positivt i mej idag, istället för vad har jag gjort för positivt idag.

Ska ändra rubriken till Bra också. (då överensstämmer det med Mia Törnbloms rubriker). Jag är inte så duktig på att säga att jag är Bra.

Ska börja med Hjälp också.  När jag ändå håller på att ändra om.

Bra
Jag har varit modig
Jag har bett om hjälp
Jag är en bra mamma

Tack
Tack för att jag finns
Tack för att jag är jag
Tack för att jag har stöd i min mamma
Tack för att jag vågade börja med medicin

Hjälp
Hjälp mej att våga lita på medicinen
Hjälp mej att hitta nya intressen
Hjälp mej att "våga" ringa till T imorgon


Kommentarer
Postat av: loppispoppis

Härligt!! Du får berätta hur det känns med dina nya bra och hjälp-innehåll. Vad för hjälp för funktion? Vad händer i ditt liv nu när du börjar tänka "hjälp"? (för mig började det faktiskt hända massor i mitt huvud...., det är därför jag frågar... =)

2007-06-28 @ 09:08:32
URL: http://loppispoppis.blogspot.com
Postat av: malve

Jag tänker mig Hjälp som ett sätt att få mej att fokusera på det jag behöver/vill. Får väl se om ett tag vad som händer! Hur länge har du skrivit?
...
Jag tycker redan att Tack har hjälpt mej att uppskatta fler saker med livet och med mej själv och att Bra/Positivt nog har fått mej att bli lite mer positiv. Att även den jobbigaste dag har innehållit något bra!

2007-06-28 @ 10:31:43
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0