en dag utan ångest

Så skönt - nu kanske medicinen verkligen börjar verka.
Men inte kunde jag somna igår heller, och jag kunde inte sova middag heller. Suck! Hjärnan känns helt speedad. Fortsätter det så här så får jag väl be om insomningstabletter. Sova måste man ju!

Har några rejäla ångestdagar framför mej:
imorgon åker vi till kompisar på Öland för midsommarfirande, åker hem och sover och på lördag åker vi till mammas sommarstuga. Dit går väl bra, men hem från Öland på söndagen känns jobbigt. Tänkte nästan skippa stugan bara därför. Men vi får väl åka sent på kvällen. Så har väl iallafall stockholmarna hunnit över. Det brukar ju inte vara köer nuförtiden, men man vet ju aldrig.
måndag blir det Öland igen. Ska ut och äta med tjejkompisarna. Fast då har jag ju åkt över så många gånger så det borde väl gå ganska smärtfritt. På tisdag ska vi ännu en gång till Öland, för begravningen av mannens farmor. Maxi och Midi ska följa med. Dom är stora nog tycker jag, och dom träffade henne ganska mycket.

Puh, får ta en dag i taget...

Tänkte på en sak. Medicinen har nog börjat verka. I vanliga fall skulle jag varit helt uppäten av ångest inför en sån helg, men nu har jag ju inte känt nåt, bara lite när jag tänker på det.

Positivt:
- jag har skrivit dikter
- jag har inte katastroftänkt på helgen
- jag skällde inte på mannen för det där med badbyxorna

Tack:
- tack för att jag finns
- tack för att jag är jag
- tack för att jag har några att fira midsommar med
- tack för att jag har hittat en liten bit av mej

Kommentarer
Postat av: Bara jag

Hur får man tag på en leg. kbtterapuet/psykolog? Jag vet inte vart jag ska börja, vart jag ska hitta en som passar mig!! Vad kostar det?
Under tiden jag åt medicin mådde jag så BRA så jag tyckte inte det var nödvändigt att gå i terapi..gick kanske 3-4 ggr under de tre åren. Skulle ha gått hela tiden så jag var förberedd på detta, men då kändes det onödigt när allt var på topp. Och vet du en sak, idag har jag varit ångestfri!!!:)

2007-06-21 @ 22:01:05
URL: http://www.mintrygghetcipralex.blogg.se
Postat av: loppispoppis

jag minns att jag hade fruktansvärt svårt med sömnen första veckan jag tog mina piller. Jag tog insomningstablett fyra dagar på raken. Sedan har jag inte behövt dem. (jo, ca två tre gånger kanske -- på sin höjd). Men det har istället fungerat bra med avslappningsövningar. Se skivan som jag nämner som har en kvarts avslappning. Perfekt innan du somnar...

2007-06-21 @ 22:02:04
URL: http://loppispoppis.blogspot.com/
Postat av: malve

Bara jag: Vad skönt!
Gå via din läkare. Så kanske du kan få remiss. Privat kostar det ganska mycket tror jag. Bortåt 1000 kr/gång.
...
Tack för tipset om avslappnings-CD:n. Det är värt att testa. Fast igår somnade jag ganska lätt.

2007-06-22 @ 06:55:35
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Bara jag

Min läkare var en riktig skit som inte alls visste vad han snackade om, jag kände mig bara nonchalerad och DUM där hos honom:( Min psykolog hänvisade mig till en studentmottagning i staden, men jag läste att du blev sämre när du gick hos en sån??

2007-06-22 @ 15:01:05
URL: http://www.mintrygghetcipralex.blogg.se
Postat av: malve

Jag tror att jag blev sämre för att jag inte hade fattat hur dålig jag var. Jag sökte bara för att jag inte kunde köra bil. Men egentligen var hela mitt liv begränsat, fullt av planerande och säkerhetsbeteenden. När vi började jobba med det så kom det fram mer och mer. Jag började "upptäcka" mina tankar på ett annat sätt-tankar som jag tidigare snabbt "gömt undan" när de kom. Och det att vi började prata om säkerhetsbeteenden, som jag aldrig tänkt på innan. Jag började se vad jag egentligen höll på med.
Det hade nog hänt med en erfaren oxå. Jag blev ju sämre nu i maj, och nu går jag ju hos en "riktig".
Hon (studenten) var ju väldigt engagerad vilket jag tyckte var positivt. Och hon hade ju en handledare till stöd.
Så jag tycker absolut att du ska testa!

2007-06-23 @ 08:33:50
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0