blä-känsla

Nu ska jag hämta ett paket, hämta barnen och åka en sväng till affären. Det sista lite osäkert.

Med en klump i magen, hjärtat i halsgropen och tårar i ögonen.

Försöker intala mej att det bara är ett samtal. Men jag lyckas inte så bra. Tur att det är redan på torsdag. Otur att det är innan min terapitid.

Tänker att järnbristen blir min "räddning". För jag vill inte säga för mycket innan jag pratat med min läkare, som vill prata med mej innan avstämningsmötet blir av.

Så här är det ju:
Antidep.medicinen har dämpat panikångesten rejält, men jag hade fortfarande mycket förväntansångest. Därför höjde vi dosen. Då började jag bli yr men trodde först att det var en biverkning. Det visade sej vara järnbrist. Nu känner jag mer ångest och har panikkänningar, antagligen för att symptomen på järnbristen motsvarar en del av  reaktionen vid en panikattack (yrsel, hjärtklappning).

Nu ska jag äta järntabletter i en månad och då återse läkaren för att stämma av om järnbristen är avhjälpt och om det var pga järnbristen jag mådde som jag mådde. Och om jag ev. ska höja dosen ytterligare, eller kanske sänka.

Järnbristen är ju inte "mitt fel". Och ingenting jag nu kan träna bort eller skynda på. Och hur det ser ut sedan vet jag ju faktiskt inte. Mer än att jag INTE vill ha någon fast tidplan, vilket min terapeut står bakom.

Så, varför kan jag inte bara släppa det här nu då?

Kommentarer
Postat av: Miranda

Hu, förstår att du bli orolig. Har också upplevt att de kan vara väldigt okänsliga. Nu minns jag inte i detalj (sjukhuvudet orkar inte tänka riktigt) men när jag var sjukskriven var det massa tjafs från fk
som gjorde mig jättestressad. Sedan, när de kollat igenom allt så ville de ge mig sjukpension ändå. Man kan ju tycka att de kunde tagit det lite lugnare, för min skull. Skönt att du har stöd från läkaren och terapeuten, det väger säkert tungt. Du kan inte ringa terapeuten innan?
Kram till dig!

2007-11-27 @ 22:20:40
URL: http://mirandasmellanrum.blogspot.com
Postat av: malve

Det har du rätt i, jag skulle kunna ringa terapeuten. Fast jag vet vad han kommer att säga...

Och så är man kanske lite överkänslig för vad de säger på fk. tolkar allt till det värsta. men de har ju sådan makt...

2007-11-28 @ 09:16:25
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0