hej mitt vinterland

image58

Nog är det väl roligt med snön trots allt.
Snart har jag vant mej vid promenerande och bilkörning och kan njuta av vintern.

Idag gick jag och hämtade tjejerna, som jag tänkt. Det gick bra men med en hel del ångest. Fast inte så konstigt egentligen, för jag har ju knappt vågat mej ut på en promenad ensam. Med två eftermiddagströtta barn kan ju utgången bli oviss. Det gick dock bra och vagnen användes bara till att frakta saker i.
Tjejerna var som barn i nysnö är. Sprang runt och busade och skrattade. Lillasyster upptäckte plöstligt fotspår. Spännande att gå baklänges och se spåren växa fram.

Väl hemma stannade vi vid pulkabacken och jag hastade hem efter kameran. (Turligt nog för min panikångest har vi en liten pulkabacke på höravstånd från huset. Tack vare den slapp jag känna mej som en totalt värdelös mamma förra vintern...)

När vi skulle gå in satte de i gång med att göra snöhundar. Så jag passade på att göra en snölykta som vi tände senare på kvällen.

image60
En snöhund under tillverkning.

Sonen kom hem och var helt genomblöt. Han hade varit ute hela eftermiddagen utan termobyxor. Nu ligger han nerbäddad under ett extra täcke. Vi får väl se om han är pigg imorgon. Han var lite hes och hostig redan imorse.

(Funderar på om jag helt kallt ska räkna med att han är sjuk och inte ställa klockan. De har utedag i skolan imorgon och skulle gå till skogen. Inte så bra om man är förkyld kanske. Ha.Ha. Det där var min panikångest som talade...jag drar mej nog lite för att gå iväg med alla till dagis...fast å andra sidan ska jag träffa T imorgon så det vore ju bra om jag inte har några sjuklingar hemma. Vi får väl se. Kan ju smyga upp och känna på pannan.)


Kommentarer
Postat av: Luna

Åh, vad underbart!!! Jag vill också ha mycket snö. Här ligger bara ett litet tunt fjuttlager.

2007-11-13 @ 22:43:51
Postat av: Auriana

Håller med Luna.. Vill också ha mkt snö.
Här är ett par minus och den snö som föll för ngr dagar sen började slaska innan det nu frös på igen.
DVS att det är en is skorpa över hela samhället.
Längtar faktiskt efter den riktiga vintern.
Älskar att gå ut med hunden sent.
Helst ska det vara mkt snö och stjärnklart.
Vandra med hunden o hela samhäller sover. DET är härligt..
Ha det fint och hoppas alla får va friska.
Auriana

2007-11-14 @ 01:38:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0