sopbilstisdag

Som vanligt när det är sophämtningsdax har jag tillbringat förmiddagen med att röja. Lyckades fylla tunnan idag oxå (och ökade på skänkes-högen). För varje röjrunda ryker mer och mer. Skönt! Tänker på att OM vi ska flytta så småningom så kommer vi förmodligen inte att ha plats för allt. Lika bra att vi gör oss av med det nu.

Igår röjde jag i lekrummet och i 2,5-åringens rum. Vi har så otroligt mycket leksaker...och samtidigt inte.... Det jag menar är att vi har mycket av varje: mycket lego, tågbana, klossar, djur, byggare bob o.s.v. och inte så mycket enstaka skräp. Plockade iallafall bort en del småbarnsgrejjer hos dottern och flyttade in bl.a. Byggare Bob-sakerna till hennes rum. Stuvade om bland barnmöblerna så att minstingen fick en lekhörna på golvet, 5-åringen fick mer plats och i lekrummet blev det en laga mat- och dockvrå.

En kasse leksaker förpassades till källaren och en kasse slängdes.

Och nu har turen kommit till 5-åringens rum. Hennes rum är ett enda kaos. Hon älskar att pyssla men vi har inte fått till någon bra förvaring. Dessutom vägrar hon göra sej av med saker som hon inte längre leker med. Med påföljd att lillasyster som är i rätt ålder sätter sej på hennes rum och leker. Och så blir det en massa stök som egentligen inte storasyster rår för.

Jag har just nu ett enormt behov av att få ordning omkring mej. Inte så mycket till ytan, men grundordningen i lådor och garderober. Ett sug som stressar mej lite. Konstigt nog.

Nu ska jag duscha och sedan städa i skåpet i vardagsrummet. Där ska vi ha barnens pussel och spel har jag tänkt.  Jag har faktiskt sovit i 1,5 timma idag så jag har följt doktorns råd om att ta det lugnt. Också. ;)

Kommentarer
Postat av: Auriana

Jag gjorde sån där röjning i somras.
Sen stod jag på *baklucke loppis* och sålde
prylarna.
Det som sen blev kvar fick åka på tippen.
men det blev iaf ngr hundra kr in..
Inte dumt.
Ha det så bra vännen

2007-11-06 @ 14:20:07
Postat av: Ananasens

Låter skönt att få undanröjt. Så mycket skit man samlar på dig som man inte behöver.

Gott att du kunde sova en stund.

Ha en bra kväll!

2007-11-06 @ 15:58:10
URL: http://dagenstankar.wordpress.com/
Postat av: Stina

Det där är rätt intressant: "Jag har just nu ett enormt behov av att få ordning omkring mej. Inte så mycket till ytan, men grundordningen i lådor och garderober. Ett sug som stressar mej lite. Konstigt nog."

Jag har också låg stresströskel, och kan bli väldigt väldigt stressad av att det inte är ordning och reda i tex garderober och lådor. Sådant som inte syns, men som man vet är i oreda.. sånt som behöver städas. Är det månne nån projektion på ens egna inre? ;) Det är en röra inom en ibland, och det tar sig kanske i uttryck att man vill rensa det som inte syns.. Blir väldigt sällan stressad av "ytkaos" hemma.

Kram!

2007-11-06 @ 18:20:35
URL: http://livsinsikter.blogspot.com
Postat av: malve

auriana: jag har sålt lite kläder och barngrejjer via blocket och tradera. loppis är ju bra om man har lite tur.

ananansens: ja det är otroligt. var kommer allt ifrån?

stina: låter som en vettig tanke. rörigt inombords har jag det ju...

2007-11-06 @ 20:59:20
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0