stugan: fredag

De sista skälvande timmarna av min självvalda ensamhet.
Jag väntar på mina kära som snart ska komma. Längtar så det värker i bröstet. 
Men samtidigt som jag njuter av min sista stund har jag redan börjat längta tillbaka.

Sömnen blev inte som jag hade tänkt mig. Jag hade sett fram emot ostörda nätter och långa sovmorgnar. Istället har jag vaknat i vargtimman och legat vaken, ensam med mina tankar. Och ändå slagit upp ögonen i vanlig tid.

Med kaffet blev det inte heller som planerat. Jag hade bestämt mig för att sluta. Låta dessa dagar få vara koffeinfria. Men det blev så att jag började varje ny dag med en kopp hett kaffe med mjölk, min vana trogen. Uppkrupen i soffan med utsikt över åkern och skogen intill. Störd endast av mina egna tankar.


Allt annat i min vistelse här blev bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Inte en sekund har jag känt mej ensam, inte en gång har mörkret skrämt mig. Trygg i mig själv. I gott sällskap.


Min första tanke med dagarna här var att försöka hitta mej själv, genom att tänka och analysera. Så som jag alltid gör. Men i sista stund hejdade jag mig. Mina dagar här skulle vara orörd tid, ostörd tid. Tid för mig att göra vad helst som kändes rätt. Följa min egen lust, mina behov.


Och så blev det. Jag har fått kämpa mot stressen, mot mitt planerande, mot tankarna på vad jag ska göra sedan. Men så är det. Förändring tar tid. Mina tankar går i invanda banor. Mitt jag gömmer sig bakom mina planer. Så mycket jag ville göra om dagarna, så lite man hinner. Med medveten närvaro har jag fört mej själv tillbaka till nuet. Andats mej lugn och medveten. Om mig själv, precis här och nu.


Med oceaner av tid utan måsten och borden har jag varje dag valt att meditera och göra en kroppsskanning (där jag varje gång har somnat).  Jag har läst mycket, både facklitteratur och romaner, jag har pusslat och broderat. Lusten att brodera kom tillbaka. Under lång tid har jag inte tagit fram mitt broderi hemma. Jag har vandrat i skogen, cyklat ner till sjön. Utan ångest.


Men det jag är mest glad över är att jag lyssnat på musik. Och njutit. Inser att jag har saknat musiken, trots att jag inte har orkat med den. Och att jag har funnit min längtan. Efter mej själv. Efter att få umgås med min familj. På riktigt.


Det jag tar med mej härifrån är min livslust, glädjen över att få vara med mej själv, ett lägre tempo, längtan efter något mer och medvetenheten om att jag vill leva mitt liv i medveten närvaro.


Kommentarer
Postat av: Ananasens

Vilken härlig vecka du verkar ha haft. Hoppas du fyllt på alla reserver nu.

Blev det mycket böcker lästa?

Ha en bra kväll!
Kram

2007-11-05 @ 19:11:00
URL: http://dagenstankar.wordpress.com/
Postat av: Maria

Så härligt det låter och så fina bilder! Det låter som att du har hittat tillbaka till ett inre lugn och det är ju underbart. KRAM

2007-11-05 @ 20:10:02
URL: http://livetsommaria.blogspot.com
Postat av: Eva

Låter som du är på rätt väg :-)
Och meditation är verkligen bra. Försöker själv att meditera eller yoga ett par gånger i veckan.
Ha en fin kväll!
Kram

2007-11-05 @ 22:00:25
URL: http://suntliv.blogg.se
Postat av: Di

Har saknat dig under veckan, men blir så lycklig och rörd av dina fina bilder, dina fina tankar under veckan, och framförallt blir jag glad över att du verkar ha hittat en harmoni..det är så härligt att läsa, jag känner det ända till västernorrlands karga landskap..och vilken svanfamilj.. underbara bilder..mitt i min kalla vinter värmer du mitt hjärta.
Stor kram och välkommen hem igen!

2007-11-05 @ 22:09:18
URL: http://diqueen.blogg.se
Postat av: malve

ananansens: boktips kommer idag :)

maria: nu gäller det bara att hålla kvar vid det i vardagen oxå. det är mycket svårare här hemma märker jag...med alla måsten.

eva: jag tror att yoga är nästa steg i min mindulnesskurs. ska bli roligt att få prova på det hemma.

di: tack för dina ord:) här är det inte vinter än utan höst, idag på morgonen var det +7.

2007-11-06 @ 09:04:21
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0