att stå för det man vill

Det är lättare att säga att man måste göra en sak än att säga att man vill.

Som att jag ville meditera hellre än att hämta mina barn tidigare från dagis.
Att säga att jag måste meditera hade känts mer okej.

För även om det inte är en antingen/eller-situation så känns det ju som att när jag ville meditera så ville jag inte vara med mina barn.

Måste man så måste man. Det ger inget dåligt samvete och behöver inte rättfärdigas, varken inför mej själv eller inför andra. Att säga att jag vill kräver ett ansvarstagande. Ett aktivt beslut. Ett måste klarar man sej alltid undan med.

Är det därför jag har så många måsten? För att jag inte står för vad jag vill. Och vem jag är.


Kommentarer
Postat av: Hosanna

Blir berörd av vad du skriver. Jag lever också med många måsten. Kanske för att jag ite vågar erkänna vad jag helst vill. Att välja bort sina barn för en stund innebär ju att man väljer att hämta ny kraft. Varför ska det vara förknippat med dåligt samvete?
Vem har frågat Göran Persson, Reinfeldt, Sahlin, Malou von Sievers varför de väljer att göra annat än att ständigt vara med sina barn?

2007-10-10 @ 16:20:31
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: Ananasens

Så har jag aldrig tänkt, men det låter inte helt ologiskt.

Men om du tänker att ifall du gör saker som får dig att må bra och hämtar barnen lite senare pga av det, så är du en bättre mamma när du hämtat dom.
Och det är ju inga längre stunder det handlar om.

Kram och hoppas kvällen är bra!

(såg för övrigt att jag skrivit sonen längre ner i en kommentar. Menar förståss dottern. Så pass mycket har jag läst din blogg att jag egentligen vet det. Skyller på en snilleblixt ;) )

2007-10-10 @ 19:09:05
URL: http://dagenstankar.wordpress.com/
Postat av: malve

Jag har heller aldrig tänkt tanken förrän idag. Ska fundera lite mer på det när jag jobbar mej igenom måste-listan.
Jobb är ju på något sätt okej som skäl...men som sjukskriven känner jag kravet att hämta efter mellanmålet. Trots att jag har tid till kl 16.
...
det gör inget att du skrev fel. dom där snilleblixtarna får man kanske passa sej för :)

2007-10-10 @ 19:55:07
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Luna

Ja, jag tror att du hittat mitt i prick. Jag är en person som ägnar mig mer åt det jag vill än måste o borde. Det är min medicin så att säga. Tack och lov har jag en mycket förstående sambo, som aldrig blir sur om jag ägnar ett par dagar i sträck att gå i skogen o fota i stället för att städa. Ingen kommer applådera oss för vår duktighet. Vi FÅR ingen duktighetsmedalj. Snarare tror jag att vi ångrar oss när vi är gamla om vi inte gör mer det vi vill än det vi borde.

2007-10-10 @ 22:52:40
URL: http://lunanimbus.blogg.se/
Postat av: malve

Luna: Ja det är ju så, och städar man idag så är det lika rörigt imorgon igen...då kan man lika gärna göra något man vill. Jobbar på det :)

2007-10-11 @ 09:27:20
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0