änglamoln

Sitter ute och betraktar molnen som guppar förbi. Fluffiga och fina som små lammungar. Med skira kanter där solen nästan lyckas tränga igenom sina sista strålar. Jag skulle inte bli förvånad om jag plöstligt skymtade en liten ängel sittandes på kanten med dinglande små tjocka ben.

Ahhhh, sommar!

Vi är nu inne på tredje veckan av mannens semester. Och det har blivit....precis som vanligt. Han snickrar och målar och grejjar och GÖR saker. VIKTIGA saker. Jag lagar mat, städar och passar barnen. Någon tid för mej själv? Näää. Kan ju inte skylla på mannen. Det är jag själv som ramlat tillbaka i gamla hjulspår.
(Vän av ordning kan ju påpeka att jag ju minsann skriver i bloggen väldigt ofta. Och jo, nån minut här och där stjäl jag till mej. Men oftast med ett öga på barnen.)

Nu får det bli ordning och reda:
- promenader varje dag (hittills gått en gång)
- stund för målande antingen på torsdag eller fredag.

Och dessutom kom jag att tänka på att jag kör bil väldigt sällan.
Mannen är ofta iväg och handlar byggrejjer och sånt. Men då stannar jag hemma. Inte för att slippa köra, utan för att få vara en stund ifred.
För min egen skull borde jag köra lite oftare. För nu känns tanken på rödljusvägen in till stan ganska så jobbig igen. Dags för KBT-träning där, kanske. Det skulle jag ju sätta in om jag började gå bakåt.
Bilkörning tre gånger i veckan, alltså. Helst rödljus.

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Solnedgången hos mig blev åska och regn. Inte heller kör jag bil särskilt ofta. Måste då vara ensam och stänga av allt som låter... för att koncentrera mig på att just köra bil.

2007-07-17 @ 22:08:42
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: malve

Här började dagen med mulet och sedan regn. Efter det blev det riktigt soligt.
Problemet är att jag inte kör bil så ofta som jag vill kunna. Annars är det ju inget måste.

2007-07-17 @ 22:49:00
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Di

Måste ju faktiskt få säga att du gör precis det nyttiga kvinnan emellanåt gör, och tror att hon inte är nyttig...mannen gör ju nytta?? Bygger..jo det syns ju, men vem skulle ha tagit hand om barnen om inte du fanns?? Bara en fundering ;) och hur skulle han kunnat bygga och vara "duktig" då?...
Ler...jodå jag har själv också varit i samma sits..men tiden är förbi för mej, har själv tagit byggboomen på allvar...och snickrar på och försöker inbilla mej att det gör inte så mkt att det blev snett..för jag har ju också en inlärningsperiod..så fortsätt du och vara med barnen OM du vill det...och ta dej tiden till att blogga med :) jag gillar att läsa det du skriver! keep on..kämpa på och du är bra!

2007-07-20 @ 21:01:27
URL: http://diqueen.blogg.se
Postat av: Di

Ps--Viktiga saker = för mej det du gör men också det din man gör..
Gör= med det du gör...VIKTIGA saker..lagar mat och är med de små..snart springer dom iväg själva..å då finns ibland mycket annan tid...

2007-07-20 @ 21:05:44
Postat av: malve

Jag menade nog att mannen gör viktiga saker jämfört med grejjer jag vill göra - sy gardiner m.m. Som ju är viktigt för trivseln, men kanske inte livsnödvändigt.

2007-07-21 @ 08:05:08
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0