enkel middag

Jag tränar på att sänka mina matkrav.
Igår blev det risgrynsgröt och skinkmacka till middag (ganska enkelt eftersom jag kokar gröten i ugnen).

Nyss kom jag på att det kör ihop sej idag. Mannen är på kurs och kommer hem senare och jag och alla barnen ska på dotterns dansträning. Så alla lär drälla in jättehungriga stax före halv sex.

Så nu har jag stekt falukorv och ägg och så blir det korv-/äggmacka till middag. Känns inte alls okej med tanke på gårdagens mat. Men egentligen, varför känns inte det okej? Med grönsak till och frukt efter täcker det ju in kostcirkeln bra. Och ungarna gillar macka. Och mätt blir man.

Förresten skulle jag nog hellre kalla dessa båda måltider för kvällsmat.

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Äh! Vilka ungar dör av svält i Sverige. Det duger! :)

2007-11-21 @ 15:47:52
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: malve

Ja, visst är det så. Måste börja tänka mer som du :)

2007-11-21 @ 20:38:32
Postat av: Miranda

I min familj åt vi något som vi kallade för fiskpinnetoast. Låter skumt så här många år senare fast det lät riktigt då. Rostat (eller värmt i stekpanna) bröd, sallad, fiskpinnar. Majonnäs eller remoulad eller nåt kanske. Fisk, spannmål, grönsaker. Gott var det också, som jag minns det, även om jag inte äter det själv idag.

2007-11-21 @ 23:46:40
URL: http://mirandasmellanrum.blogspot.com
Postat av: malve

Miranda: det blir ju nästan som en fiskburgare.

2007-11-22 @ 09:00:02
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Luna

Hur kokar man gröt i ugnen? Det lät lite intressant...

2007-11-22 @ 23:06:19
URL: http://lunanimbus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0