planeraren är tillbaka

Tankarna på eventuella studier börjar mer och mer kännas som ett realistiskt och lockande alternativ. Men klarar jag av heltidsstudier direkt?

Det här har fått min planerare att gå igång på högvarv. Hur mycket pengar har vi? Ska vi ha buffert eller betala av något lån? Hur mycket mindre blir räntekostnaden då? Hur mycket pengar klarar vi oss på? Vad blir dagisavgiften?
Och så vidare, och så vidare. Tankarna har invaderat mej och förstört flera nätters sömn. Tänkte att jag skulle lugna dem genom att göra en noggrann kalkyl, så jag satte mej framför ett excelark och började. Men oj, det blev bara värre. Excelarket har varit framme flera gånger och olika alternativ har prövats.

Så nu tar jag till mitt vassaste verktyg: jag försöker acceptera tankarna och varsamt flytta över dem på andningen eller det jag för tillfället sysslar med.

Det enda jag vet är att vi inte ska återgå till något snålande när jag pluggar utan vi ska ha en väl tilltagen matbudget och egna pengar för nöjen. Jag vill inte hamna i reaträsket en gång till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0