grabben kan läsa

Nu när vi har sjukstuga här hemma så har jag plockat fram Bamses ABC-skola, ett ex. var till de två största.

Sonen satt och bläddrade lite och ljudade några bokstäver, som han satte ihop till ett ord. Sedan höll jag för bilderna (så att han inte skulle gissa vad det stod) och han klarade av att läsa alla ord, långa som korta.

Vi har inte tragglat med honom utan han har knäckt koden helt själv. Eller är skolan supereffektiv nuförtiden - ungarna kan läsa efter en vecka...

Dottern hajjar förresten också det där med ljudande och ord. Hon kunde tyda ut ord med tre bokstäver.
Så man kan väl säga att hon kan läsa lite grann hon också.


Kommentarer
Postat av: Miranda

Vad kul! Det är en stor grej ju. Jag lärde mig läsa genom serierna i tidningen. Minns det som en rätt så häftig känsla faktiskt. Det var mycket som öppnade sig. Jag fick julkort i julas från syster och min systerson hade skrivit sitt namn själv. Jag blev helt rörd... Bokstäverna såg ut som de figurer han brukar rita.
Jag saknar också mina gröna stövlar. Känns inte rätt att ha dem på tunnelbanan, eller ens till affären. Men jag kanske kan ha dem på lotten i höst...
Ha en bra kväll! Kram

2007-08-31 @ 20:06:04
URL: http://mirandasmellanrum.blogspot.com/
Postat av: malve

Jag lärde mej också läsa själv. Skrev lappar med bokstäver och gick och frågade mamma vad det stod. Och till sist så kunde jag. Härligt när de kan skriva sitt namn :)
Ja, där passar det ju med stövlar. Jag kanske ska köpa mej ett par blommiga, det kan man nog ha här hemma. Ska nog ta med stövlarna till sommarstugan nästa vecka :)
Kram!

2007-08-31 @ 21:44:47
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0