vad vinner jag på min ångest?

Läser i  Befriad från ångest av Lucinda Bassett:

En av de verkliga knäckfrågor som den som lider av ångest har att ställa sig lyder:
Vad är det jag vinner på att hålla fast vid mitt negativa beteende?

Första gången jag läste detta slog jag det ifrån mej. Jag vinner väl ingenting på min ångest - den får mej ju bara att må dåligt ?!?

Men jag har burit med mej det här och nu kan jag se att jag vinner en stor sak genom min panikångest:

Jag slipper leva mitt liv. Jag slipper satsa och riskera att misslyckas eller bli besviken. Jag lever med en stor rädsla för framtiden och genom min panikångest slipper jag se den i vitögat.

Jag menar inte att jag vill ha det så här, men ibland känns det som om rädslan är större än smärtan i ångesten och det den för med sig.

Just därför känns det som att jag är inne på rätt spår nu när jag omprövar hela mitt sätt att vara och se på tillvaron och på mej själv, istället för att bara ångestträna. Det kanske är därför det bara har gått till en viss punkt hela tiden. För varje framsteg jag gjort har jag tagit ett steg närmare min stora skräck: rädslan för att misslyckas. Inte konstigt att ångesten har blivit starkare och starkare.

Denna insikt känns smärtsam men samtidigt starkt befriande. Jag har ju egentligen vetat hela tiden, men jag har inte vågat se det. Nu har jag möjlighet att bemöta min rädsla och befria mej ifrån ångesten. I sinom tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0