bra-tack-hjälp

Jag ligger i soffan och äter chips. Lillebror ställde fram en chipsskål och läsk och sedan pös han och mannen ner i källaren. TV-spelskväll. De hade vänligheten att fråga om jag ville vara med. Tack, men nej tack. Jag trivs bättre här.

Tänk vad det kan svänga, måendet. Igår var det mesta pest och idag har det varit en riktigt bra dag. Fick mens i går kväll så det är väl därför jag haft mycket ångest de senaste dagarna. Kanske vore smart att kolla i almanackan nästa gång det inte känns bra. Har man en förklaring så blir allt mycket lättare. Nu har jag gått och oroat mej för att medicinen kanske inte funkar ändå, trots att det verkat så innan.

Vi kom iväg till IKEA idag, som jag hoppats. Och köpte en massa förvaring. Precis som om vårt ordningsproblem skulle vara brist på förvaringsmöjligheter. Det är väl snarare för mycket prylar som är boven i dramat. Och vår oförmåga att lägga tillbaka grejjerna där de ska vara. Men jag tycker om att ordna. Jag lägger mer energi på att ha fint inuti garderoberna än utanför. Inga ögontjänarfasoner här inte. Likaså börjar jag alltid rensa ogräset på baksidan. För där ser jag det från altanen. Min mamma är precis tvärtom. Gör alltid fint där andra kan se först. Men jag bryr mej faktiskt inte om vad grannarna tycker om min ogräsprydda rabatt. Jag tycker inte att det säger någonting om hur jag är som människa (mer än en sån som har en vanskött trädgård. Men hurdana är dom då?)

Regnet kom idag också, så jag fick röja vidare trots allt. Så bra! Barnen har lekt och lekt och lekt med olika kompisar. Till och med Mini. För första gången var hon hos en kompis och lekte utan någon förälder. Jag och mamman åkte och handlade under tiden. Oh, så stolt Mini var när vi gick hem. Stora tjejen!

Ikväll har jag varit ute och gått en promenad. Samma runda som igår. Och sovit en stund har jag också gjort. Skulle bara vila medan mannen lagade middag, men jag råkade visst somna. Hoppsan! Men jag kan nog somna ikväll ändå.

Bra:
- full av energi
- glad
- social

Tack:
- tack för att jag finns
- tack för att jag är jag
- tack för att jag lever ett tryggt liv
- tack för att jag har människor att älska

Hjälp:
- hjälp mej att se positivt på tillvaron
- hjälp mej att inte ta på mej för mycket
- hjälp mej att inse vad jag vill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0