regnrusk

Min nya morgonstrategi visade sig vara lyckad. Vi började morgonen en kvart tidigare och var på dagis en kvart tidigare än igår. Trots att det regnade och extra tid gick åt till att plocka fram och ta på regnkläder.

Och jag själv. Tja, lite stressad blev jag allt iallafall. Men kroppen är ju van att reagera med stress varje dagismorgon så det kanske måste tränas bort.

Det här med stress, ja. Terapeuten förklarade för mej att jag har triggat stressystemet så mycket genom min ångestträning (paniken och stressen är samma reaktion i kroppen) att min stresströskel har sänkts. Det är därför jag är så lättstressad nu.

Annars har jag väl landat i vardagen med ett magplask. Iallafall av mina mående-faktorer att dömma:
- koffeinintag: ökat
- kaloriintag: ökat rejält
- allmän ångest: ökad
- förväntansångest: ökad

Jag kan tänka mej att mina svårigheter att sova spelar roll. Jag tror att det finns ett samband mellan sömn och ångest i mitt fall.

Jag har inte ökat medicinen i sista steget än. Ifall inte hjärnan lugnar ner sej på nätterna snart så vill jag minska till 40 mg. På den dosen mådde hela jag bra. Läkaren ville komma åt min förväntansångest. Men det är ju inte så konstigt att man känner oro inför en ny situation. När jag väl utsatt mej för den brukar det ju gå bra.

Kommentarer
Postat av: Miranda

Jag har haft väldigt låg stresströskel jag också, men nu när jag jobbat ett tag märker jag att det blivit bättre. Jag tror att det är för att jag märkte att jag kunde hejda mig. Tidigare har jag inte haft kontroll över stressen, men nu hoppade jag liksom av när jag gjorde för mycket. Det har blivit bättre när det gäller annat också, att ha tider att passa bl.a. Trodde nästan att jag skulle behöva leva med att ha det så.

Hoppas det blir lugnare, och att du hittar rätt med medicinen.

2007-11-06 @ 18:04:58
URL: http://mirandasmellanrum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0