risgrynsgröt i ugnen

På begäran kommer här ett recept på risgrynsgröt kokad i ugnen.
Himla smidigt. Man slipper passa den och det kokar inte över.

4 portioner
Grötris  1,5 dl
vatten    3    dl
salt        0,5 tsk
mjölk     7   dl
hel kanel

Sätt på ugnen på 100 grader.
Blanda risgryn, vatten, salt och kanel i en gryta och koka på plattan i 10 minuter.
Tillsätt mjölken och koka upp.
Lägg på ett lock och sätt in grytan i ugnen.
Låt stå i ugnen i ca 60 min.

Att tänka på:
- kolla så att grytan får plats i ugnen innan du börjar tillagningen.
- grytan har stått i ugnen, alltså är handtagen varma.

Kommentarer
Postat av: Luna

TACK! Eftersom jag och Wilmer är laktosintolleranta o kanske lillen också så kan vi inte köpa risgrynsgröt på kolv. Provade att koka. Tyckte det var bökigt o tog för lång tid, men om man har i ugnen blir den alltså inte bränd om man inte rör om? Måste prova.

2007-11-23 @ 13:34:30
URL: http://lunanimbus.blogg.se/
Postat av: rosenblom

havregryn är nyttigare ;-)

2007-11-23 @ 15:37:15
URL: http://rosenblom.blogg.se
Postat av: malve

Luna: Gör det :)

Rosenblom: Men havregrynsgröt både till frukost, lunch och middag är väl att gå lite för långt...man ska ju variera kosten ;)

2007-11-23 @ 18:57:34
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Di

mm..tack för tipset ska jag ta till mej ;) snart jul ju..och har en laktoskille här också...så är ju bra att göra på ditt sätt.
Kram!

2007-11-23 @ 22:15:02
URL: http://diqueen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0