risgrynsgröt i ugnen
På begäran kommer här ett recept på risgrynsgröt kokad i ugnen.
Himla smidigt. Man slipper passa den och det kokar inte över.
4 portioner
Grötris 1,5 dl
vatten 3 dl
salt 0,5 tsk
mjölk 7 dl
hel kanel
Sätt på ugnen på 100 grader.
Blanda risgryn, vatten, salt och kanel i en gryta och koka på plattan i 10 minuter.
Tillsätt mjölken och koka upp.
Lägg på ett lock och sätt in grytan i ugnen.
Låt stå i ugnen i ca 60 min.
Att tänka på:
- kolla så att grytan får plats i ugnen innan du börjar tillagningen.
- grytan har stått i ugnen, alltså är handtagen varma.
Himla smidigt. Man slipper passa den och det kokar inte över.
4 portioner
Grötris 1,5 dl
vatten 3 dl
salt 0,5 tsk
mjölk 7 dl
hel kanel
Sätt på ugnen på 100 grader.
Blanda risgryn, vatten, salt och kanel i en gryta och koka på plattan i 10 minuter.
Tillsätt mjölken och koka upp.
Lägg på ett lock och sätt in grytan i ugnen.
Låt stå i ugnen i ca 60 min.
Att tänka på:
- kolla så att grytan får plats i ugnen innan du börjar tillagningen.
- grytan har stått i ugnen, alltså är handtagen varma.
Kommentarer
Postat av: Luna
TACK! Eftersom jag och Wilmer är laktosintolleranta o kanske lillen också så kan vi inte köpa risgrynsgröt på kolv. Provade att koka. Tyckte det var bökigt o tog för lång tid, men om man har i ugnen blir den alltså inte bränd om man inte rör om? Måste prova.
Postat av: rosenblom
havregryn är nyttigare ;-)
Postat av: malve
Luna: Gör det :)
Rosenblom: Men havregrynsgröt både till frukost, lunch och middag är väl att gå lite för långt...man ska ju variera kosten ;)
Postat av: Di
mm..tack för tipset ska jag ta till mej ;) snart jul ju..och har en laktoskille här också...så är ju bra att göra på ditt sätt.
Kram!
Trackback