mitt hastbröd
Det här brödet bakar jag i stort sett varje gång vi har gäster.
Aktiv baktid: cirka tio minuter inklusive disk, exklusive stress.
Värm 5 dl vatten i mikron.
Smula under tiden ner 50 g jäst i bunken och häll över vattnet.
Tillsätt på en höft:
2 msk olja
1 msk sirap (mat till jästen)
2 tsk salt
ev. solrosfrön eller något annat gott
(man kan ju mäta, men då tar det längre tid och blir mer disk)
Häll i så mycket rågmjöl (eller något annat mjöl) som behövs.
Knåda i bunken.
Jäs i 30 minuter.
Diska sleven.
Knåda i bunken. Lite mer mjöl behövs nog.
Dela i tre delar (i bunken)
Krama ut tre längder av typen painrich ("i luften") och lägg på en plåt.
Jäs i 30 min.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Diska bunken.
Klart!
Resultatet blir personligt ojämna bröd som är jättegoda.

Aktiv baktid: cirka tio minuter inklusive disk, exklusive stress.
Värm 5 dl vatten i mikron.
Smula under tiden ner 50 g jäst i bunken och häll över vattnet.
Tillsätt på en höft:
2 msk olja
1 msk sirap (mat till jästen)
2 tsk salt
ev. solrosfrön eller något annat gott
(man kan ju mäta, men då tar det längre tid och blir mer disk)
Häll i så mycket rågmjöl (eller något annat mjöl) som behövs.
Knåda i bunken.
Jäs i 30 minuter.
Diska sleven.
Knåda i bunken. Lite mer mjöl behövs nog.
Dela i tre delar (i bunken)
Krama ut tre längder av typen painrich ("i luften") och lägg på en plåt.
Jäs i 30 min.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Diska bunken.
Klart!
Resultatet blir personligt ojämna bröd som är jättegoda.

Kommentarer
Postat av: Di
mmmgottt....ska prova :) kram
Trackback