mitt hastbröd

Det här brödet bakar jag i stort sett varje gång vi har gäster.

Aktiv baktid: cirka tio minuter inklusive disk, exklusive stress.

Värm 5 dl vatten i mikron.
Smula under tiden ner 50 g jäst i bunken och häll över vattnet.

Tillsätt på en höft:
2 msk olja
1 msk sirap (mat till jästen)
2 tsk salt
ev. solrosfrön eller något annat gott

(man kan ju mäta, men då tar det längre tid och blir mer disk)

Häll i så mycket rågmjöl (eller något annat mjöl) som behövs.
Knåda i bunken.

Jäs i 30 minuter.
Diska sleven.

Knåda i bunken. Lite mer mjöl behövs nog.
Dela i tre delar (i bunken)
Krama ut tre längder av typen painrich ("i luften") och lägg på en plåt.

Jäs i 30 min.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.

Diska bunken.
Klart!

Resultatet blir personligt ojämna bröd som är jättegoda.


image48

Kommentarer
Postat av: Di

mmmgottt....ska prova :) kram

2007-10-23 @ 11:44:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0