stressad

Jag har funderat lite mer på det här med att det inte känts så bra på sistone. När jag tänker efter hur den här veckan har varit så har det ju varit väldigt mycket på gång. Jag har varit i väg varje kväll. Och gjort saker på dagarna. Jag har inte haft någon dag när jag bara varit hemma.

Och utöver alla aktiviteter så har jag ju inte mindre än sex tillfällen med medveten närvaro som ska göras varje dag. Det är ju inga stora saker, men det ska kommas ihåg och genomföras. Det har nog varit lite jobbigt. Även om det ger utdelning också. Att sitta i fem minuter och andas är ju jätteskönt. Ska prata om det på terapin.

Och så är jag tillbaka i stressträsket. Jag håller hela dagen i huvudet och har vissa hålltider, som sedan stressar mej.

En vanlig dag:
Först stressar jag för att få alla barnen klara så att vi kommer iväg och i tid till skolan.
Sedan stressar jag hem för att dricka kaffe (jag skulle ju sluta!!!!) så fort som möjligt eftersom jag "måste" vara hemma tre timmar efter intaget av det svarta giftet.

En stund vid datorn, meditation och lite allmänt grejjande.
Ska jag träna så stressar jag med maten. Då måste jag få in meditationen så att jag får in ett mellanmål, och träningen får inte bli för sent för jag ska äta lunch efter.

Sedan ska jag hålla koll på dagistiden. Och just det, andrum på fem minuter, en medveten uppgift och har det egentligen hänt något dåligt idag....shit promenaden fick jag ju inte till idag heller!!!
Igår fick jag dessutom stressa vid hämtningen så att vi skulle hinna hem och byta om innan det var dags att åka till dansen. Lite sena som vanligt, stressande...

Och när jag åkte till Coop häromdagen var jag stressad redan när jag körde in. Jag ville få lite tid att landa innan det var dagishämtning, så då var jag stressad för det.

Inte undra på att det känns pest ibland.


Kommentarer
Postat av: maria

Nej, det förstår jag, planeringen brukar vara a och o för att minska på stress men ibland kan planerandet i sig vara det mest stressande... Balans är väl det hela.... Hoppas att din dag blir bra och lite mindre stressig idag! Kram

Postat av: malve

Idag har jag ingenting inplanerat. ska bara ta det lugnt. kram:)

2007-10-04 @ 09:45:02
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Em

Känner så väl igen det där. Och betänk då KBT-terapeuten som ville "hjälpa" mig få struktur på min vardag, med planering och hålltider. Då är de fel ute. Som om det är där problemet ligger...

2007-10-04 @ 09:45:04
URL: http://brinner.blogg.se
Postat av: malve

Nej,det är väl snarare för mycket planering som är "felet". Att vilja för mycket.

2007-10-04 @ 10:04:18
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Stina

Kanske är det så att du helt enkelt börjar må bättre, du klarar mer och mer saker, och då ökar den inre stressen att hinna med mer och mer. Kanske den där rastlösheten hör ihop med det? När man inte längre behöver fokusera sig på att klara av dagen höjs ju ens egna krav och ribbor...
Det är ju positivt att du i allafall SER och KÄNNER stressen, och kan ta itu med den!

2007-10-04 @ 13:51:55
URL: http://livsinsikter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0