älskade ungar

Läggningen av barnen är det som är jobbigast när man är ensam. De två stora går bra. Men den lilla...
Henne har vi inte fått någon ordning på. Och ärligt talat har vi bara gjort halvhjärtade försök.
Man måste sitta bredvid sängen tills hon somnar. Annars kliver hon upp. Gång på gång. Och envis som hon är har vi tröttnat på de pedagogiska metoderna långt innan hon har gjort det. (Så är det för övrigt med allt...den lilla spjuvern.)

Detta vaktande innebär ju att de andra två måste sysselsätta sej själva när barnprogrammen är slut. Ibland har man tur, då somnar lillan nästan direkt. Andra dagar är det som i dag. Hon hade alls ingen lust att sova. Och barnprogrammen för mindre barn var slut innan sju. Risk för kaos alltså.

Men vad gjorde de? Jo, de satt snällt och lekte med Pokemongubbarna och legot. I glatt samförstånd.
Sådant värmer ett modershjärta.

De avbröt leken först när jag utlovat två kapitel i boken vid snabb omklädning. Sedan läste vi med stigande spänning upplösningen i den här boken:
Omslagsbild: ISBN 9789132147791, Viola den violetta älvan

Kommentarer
Postat av: Luna

Ja fyyyy för att sitta bredvid under läggningen. Vi gjorde det länge men jag blev hyperstressad till slut. Så mycket man vill göra på kvällen.
Vi blev rekommenderade en metod av BVC. Den går ut på att sitta utanför rummet på en stol eller en fåtölj och sitta där och göra något tråkigt. Jag läste eller löste korsord, och så ska man inte ta diskution med barnent som ligger där i sängen och krånglar utan bara säga "Tyst nu och sov, ligg still" med lugn och saklig röst. Om barnet går upp ska man bara leda tillbaka det och säga godnatt. Efter någon vecka ska man ta kortare turer från sin fåtölj. "Mamma ska bara kissa, hämta vatten eller något" Och efter ett par veckor så ska man kunan sitta i något annat rum.
Inte lätt. Nej jag vet. Man sitter där på sin stol o kokar invärtes när ungen krånglar, men för oss blev det bra. Nu läser vi saga och barnen får berätta det bästa med dagen. Sedan pussas vi o kramas och går ut. Men man ska känna sig stark när man kör en "metod" och man ska vara fullständigt överens med sin partner.
Jag har jobbat lite i kväll. Underbart att komma hem till sovande ungar. Känns lyxigt! =)

2007-09-12 @ 21:08:07
URL: http://lunanimbus.blogg.se/
Postat av: malve

Vi har testat den. Vet du vad hon gjorde? Klev upp, tände lampan och
började leka.
Kommer inte ihåg hur länge vi höll på innan vi gav upp...
Jag har alltid en bok som jag läser (i ljuset från hallampan) så det känns inte stressande. Förutom när jag är själv då...
Vi kanske skulle köra ett nytt race, snart är jag ensam i en hel vecka igen...:(
Tack för tipset :)

2007-09-12 @ 21:14:01
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0