stress och inspiration

Det är nog två veckor sedan sonen bestämde sej för att han ville ha Pokémonkalas. Och jag har ju haft gott om tid på mej att tänka på upplägget.Men först tre timmar innan kalaset började kom de roliga ideérna och vi snodde runt som skållade råttor för att få allt klart.

Och så är det ju. Jag jobbar bäst under tidspress. Får de bästa ideérna strax före dead line. Inspirationen knackar på i sista stund. Jobbar bäst om jag har lite för mycket att göra.

Men nu klarar jag inte det. För det innebär ju stress. Tidigare var denna stress mest positiv. Men nu är all stress negativ. Jag märker att så fort jag känner mej lite stressad så dröjer det inte länge innan stressnivån ligger på max. Lite eller lagom stressad finns inte på kartan längre.

Måste hitta ett sätt att balansera detta. Det funkar inte längre att inspirationen dyker upp först när det nästan är för sent. Jag orkar inte med det. Efteråt, Men just när jag är där ser jag bara möjligheterna. Då ringer inga varningsklockor som får mej att avstå.

Men hur gör man?


Kommentarer
Postat av: Di

Andas, försöker slappna av, ta tanken i huvudet, är detta så viktigt just nu? Eller är det ok att det blir som det blir? Att släppa taget, att lita på att det blir bra, oavsett det som sker. Går det åt pipan..jamen så vad då? Ingen dog förhoppningsvis..men det kanske inte blev som du förväntat dig..jag försöker leva såhär..det är inte alltid så lätt, och inte alla dagar lyckas jag..MEN jag försöker släppa..precis när pulsen går upp..och övning ger färdighet..:) Funkar ok för mej..kanske oxå för dej?

2007-09-03 @ 21:36:20
Postat av: Ananasens

Har ingen aning om hur man gör. Kan planera allt noga för att slippa stressa, men är jag klar och har gott om tid kvar kommer jag på massa annat som jag kan göra då och stressar upp mig.
Försöka sätta mindre krav på sig själv kanske?

2007-09-03 @ 22:29:55
URL: http://dagenstankar.wordpress.com/
Postat av: malve

Tack för tipsen!
Det som är det största problemet är att jag inte kommer på de där bra ideérna förrän det nästan är för sent. Jag kan planera in hur mycket tid som helst, men det blir inget förrän på slutet ändå. och då blir det stressigt.

2007-09-04 @ 08:26:30
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: maria

Ja, jag är likadan, jobbar allra bäst under lite press och jag blir inte särskilt stressad, förr blev jag det men under de sista åren så har jag fått en mer avslappnad inställning till det som att, jaja, det blir inte bättre än så här... Ha en bra dag nu! Kram

Postat av: malve

Det har väl med självkänslan att göra med oxå. Och kraven jag ställer på att jag alltid ska klara av allt perfekt.
kram:)

2007-09-04 @ 13:54:27
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0