bananer

Igår åkte jag dit igen. Jag trotsade ovädret och körde till affären för att fylla på förråden lite. 
Vid fruktdisken såg jag att ekologiska bananerna var billigare än de vanliga!!!

Första misstaget: jag ska ju inte kolla på prisskyltarna!
Andra misstaget: jag köpte två påsar med bananer, bara för att de var så billiga. (Visserligen brukar det gå åt ett par kilo i veckan, men jag brukar ändå bara köpa ett kilo åt gången.)

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Gratäng imorgon då med kokt ris, skivade bananer, mandel och currygrädde. In i ugnen tills allt blir varmt. Mums!

2008-02-23 @ 18:57:55
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: den moderna munken

Jag vet precis vad du pratar om :-). Dock tycker jag att med tiden blir såna där beteenden självavvecklande: den falska belöningen man får av att t.ex. hamstra (det kan ju gälla något helt annat också) blir så mycket mindre än den sanna belöningen man får när man avstår. Och som sagt så är det ju egentligen självklart inget fel på bananerna, utan det är motivationen som blir fel.

Nu ska jag skriva en riktigt lång kommentar ;) och berätta en liknande händelse från i helgen: Vi skulle få gäster och skulle baka mjuk pepparkaka. I affären fick jag en distinkt känsla av att jag skulle köpa MIX i stället för ingredienser. Men då kom präktigheten farande och utropade "Transfetter!!", alltså att det bergis var transfetter i mixen och hur svårt är det att baka?
Sen visade det sig att de hade inte ekologiskt SMÖR, så jag var tvungen att gå en extra vända för det. Sen visade det sig att BIKARBONAT var slut hemma, så vi var tvungna att skjuta upp baket till nästa dag. Vår matkassa var nästan tom så det hade kortsiktigt varit enklare och biligare med mixen. Osv. Allt blev fel, det blev tröttande och det blev ingen kaka. Nu gjorde ju inte det något i o f s. Men röran jag skapade var ju helt onödig för något talade om för mig från början: KÖP MIXEN den här gången.

2008-02-25 @ 09:08:01
URL: http://www.metrobloggen.se/denmodernamunken

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0