idag har jag tankat

För första gången på två år svängde jag idag in för lite påfyllning av bensin. Och lite var precis vad det blev, för jag hade glömt bort koden till mitt kort. Åtta liter får man för en hundring.

Jag gillar inte en massa stopp på vägen när jag ska köra någonstans. Men idag körde jag först till dagis och hämtade tjejerna, stannade vid macken och sedan vidare färd in till dotterns dans. Efter lektionen körde jag direkt hem igen, trots att jag var lite kissnödig. Helt utan ångest

Igår gick rödljuskörningen in till stan (med mamma i släptåg dit) också bra. Fick början till en panikattack på Ähléns efter en timmes shopping, men jag stannade kvar och det blev inte värre. Jag tror det var för att jag hade bestämt mej för att inte gå på toaletten innan jag körde hem som panikkänslorna började komma, och att jag dessutom skulle stanna för att hämta ut mitt bokpaket.

Jag bestämde mej för att strunta i bokpaketet om det inte kändes bra, men bilkörningen hem gick helt ångestfritt så jag smet in på macken trots allt.

Dessutom har jag gått och hämtat barnen två dagar den här veckan, med bara lite oroskänningar. Och det trots att det var ett par veckor sedan sist.

Det är en svår sits hur jag ska hantera min ångestträning, för å ena sidan vill jag ju hålla igång så att jag slipper oron, men å andra sidan så orkar jag inte med de måsten som det innebär. Därför har jag gjort en kompromiss med mej själv. Jag ser till att jag då och då utsätter mej för mina jobbiga situationer så att inte oron tar över helt (som det nästan gjort med rödljuskörningen), men det blir så sällan att jag fortfarande dras med en del katastroftankar.

Och förhoppningsvis kommer tiden mellan gångerna att minska utan att jag tänker på det när jag orkar mer. Och då slipper jag kanske alla jobbiga tankar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0