smörgåstårta

För mej är Alla hjärtans dag förknippat med smörgåstårta. Eftersom mannens farmor fyllde år denna dag och promt skulle ha bjudning just då så har det aldrig funnits tid för romantik. Och varje år blev det smörgåstårta.

Så idag tänker jag på gammelfarmor Judit. Som var en härlig människa men som tyvärr hade svårt att höra vad jag sa. (Och hur kan en sådan genomtrevlig person få en sådan idiot till son?) Jag måste komma ihåg att påminna min man om att han ska ringa till sin farfar idag. Eller åka dit en liten sväng. Han saknar henne så mycket så den här dagen blir nog jobbig för honom.

För åtta år sedan idag släppte vi på födelsedagskalaset nyheten: två människor som varit ett par i åtta år, 26 år gamla med fast jobb och hus berättade för släkten att de väntade barn. Reaktionen blev ungefär som om vi varit 15 år - total chock. Ett jaha från föräldrarna och sedan isande tystnad. Tills farmor Judit lutade sig fram, tog min man i armen och gratulerade honom.

Svärmor tycker inte om barn, nämligen. Och barnbarn är ju jättejobbiga. Iallafall tills de växt upp. Men då kommer de förmodligen inte bry sig om henne nämnvärt.

Fast nu ska jag inte tänka mer på det, för jag blir bara upprörd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0