avslappning

Nu har jag fått rutin på en stunds avslappning innan jag somnar. Det är ju jätteskönt. Varför har jag inte börjat med det tidigare?
Jag är väldigt spänd i axlar och käke, har jag märkt under övningen, så mitt fokus ligger på att få de musklerna att slappna av (och då får jag resten av kroppen avslappnad "på köpet").

För tio år sedan hade jag ett väldigt stressigt jobb och gick omkring med spända käkar och axlarna uppe vid öronen. Då började jag med en stunds avslappning varje eftermiddag när jag kom hem från jobbet, och efter en tid började de spända musklerna smärta under avslappningen, och efteråt var de ömma och huden var varm och rodnande. Häftigt att det kan bli så bara av avslappning! Till sist hade jag lyckats bota mej själv.

Så jag fattar inte varför jag dröjt så länge med att börja igen, när jag märkt att jag är spänd och jag vet att det kan bli bättre. Som alltid är det konstigt svårt att få till saker som man mår bra av! Men det är skönt att jag har lagt det i samband med sömnen, så slipper jag en sak till att hålla reda på under dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0