det var en gång

en mamma som hade tre små barn som inte ville sova.

Först fick mamman lura dem i säng med hjälp av tingelingelinge tåget går... Efter lite tjafs om vem som skulle gå först och vem som skulle bli avsläppt sist fick mamman till en lösning som accepterades av alla tre.

Först gick Storasyster. Efter henne kom Storebror. Med armarna runt hans mage småsprang Lillasyster för att hänga med. Och sist men inte minst gick mamman.

Storasyster lämpades av. Fick pussar och kramar innan tåget körde vidare. Nu gick Storebror först. Efter ett nytt kramkalas la också han sig till rätta i sängen. Det lilla loket tuffade vidare till slutstationen. Lillasyster nattades, försågs med ett pussel och uppmaningen att släcka lampan och lägga sej när hon var klar. (Mamman är nämligen en sann optimist.)

Mamman gick och sjöng för de stora barnen innan hon satte sig tillrätta med en bok och inväntade Cirkusen! Det dröjde inte många sidor innan Lillasyster var klar med pusslet och ropade på sällskap. Mamman slog sig ner bredvid sin bortskämda unge i sängen (fortfarande med boken i högsta hugg) och väntade på John Blund.

Då ringer telefonen! Det är från spanien. Mamman ger sin man en avhyvling för att han inte kommer ihåg barnens läggtider. När hon lagt på luren är samtliga barn uppe och springer. Nyfikna förståss. Det är bara att börja om. Men det blir inte lika muntert den här gången.

När Lillasyster är nära att somna igen kommer Storasyster intassande och meddelar att hon är törstig. Mamman ber henne att vänta på sitt rum och hon smyger därifrån (hör och häpna!). Efter en stunds vak(t)ande smyger mamman iväg för att göra i ordning ett glas vatten. På väg från köket möts hon av Lillasyster. På några sekunder har hon förvandlats från en nästan sovande gullunge till en klarvaken buse. Och Storebror meddelar från sitt rum att han minsann inte heller kan sova. Efter en blick in i rummet är mamman benägen att hålla med. Halva sonen ligger utanför sängen och leker med lego.

Efter en och en halv timmes kämpande kom Storebror tassande för tredje gången. Han hade drömt något otäckt och ville sova i pappas säng.

Aha, det var där skon klämde tänkte mamman och föste in honom på rummet igen samtidigt som hon försökte dölja chokladbiten som hon hade i munnen.

Bara två kvällar kvar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0