inför terapin

Förra gången
Jag glömde visst bort att skriva om förra terapigången. Det jag minns är följande:

Vi gick igenom och sammanfattade mitt arbete med ekonomi och extrapriser. Jag ska fortsätta som jag har börjat men vi ska inte lägga någon större vikt åt det i terapin om det inte är något speciellt jag vill prata om. Jag berättade att det nästan har blivit så att jag väljer det dyraste alternativet nu, bara för att göra tvärt om och det är ju inte heller bra. Det bästa vore om jag inte tittar alls på priset utan köper det jag vill ha. I de fall det är svårt att undvika prislappen ska jag prova mej genom sortimentet tills jag kommer fram till vad jag tycker bäst om.

När det gäller ekonomin i stort så funderade terapeuten på om den största utmaningen helt enkelt är att lämna över ekonomin till min man. På så sätt utmanar jag mitt kontrollbehov, men å andra sidan får jag ingen utmaning i att disponera de pengar som kommer in extra. Jag vet faktiskt inte vilket som är bäst=jobbigast. Har pratat med min man om det här och han kan tänka sej att ta över ekonomin.

Nästa gång ska vi börja med att jobba med min kravbild på min mammaroll, vilket också blev läxan till imorgon.


Att prata om i morgon

Två saker som jag hade tänkt prata om förra gången men helt glömde bort känner jag att jag vill diskutera imorgon:
- läkaren vill eventuellt byta min medicin, men jag undrar över vilka förväntningar man ska ha, om jag kan bli bättre av en annan sort o.s.v. Detta behöver jag lite hjälp med att reda ut.
- avslappning. Jag har en hemsnickrad variant som i och för sig fungerar men terapeuten kanske har några tips att ge.

Och så börja speka i mina mammamåsten.


Kommentarer
Postat av: maria

Mammamåsten är besvärliga, man har ju en bild, förväntningar på sig som man vill leva upp till. Kanske är det förväntningar i livet över huvud taget som ställer till det, vad och hur man bör göra eller vara... Lycka till! Kram!

Postat av: Isprinsessan Anna

Jag hoppas att du vet hur fantastisk su är som steg för steg letar dig fram till vad su är och vill och mår bäst av. Det är ett "arbete" som många människor aldrig kommer eller ens vill göra.

Du är enastående - helt enkelt.

När det gäller mediciner så kan jag bara säga att de fungerar olika (jag antar att det är anti-depressiva vi pratar om...) Jag är på min fjärde sort och jag märker stor skillnad mot de andra. Det är som om de andra hjälpte till en viss gräns men samtidigt gjorde att jag blev kvar i någon form av mittemellan, eller intet. Inte bra, inte dålig, inga känslor vare sig positiva eller negativa. Med den senaste sorten börjar jag nu känna vad som pågår inuti mig, känslor och reaktioner går att spåra och släppa fram på ett (gissar jag) normalt sätt).

Och nu blev det långt - men fråga, fråga, fråga din läkare varför han vill byta, vad han tror att skillnaden blir etc.

Värme
a.

2008-01-24 @ 23:21:24
URL: http://bakomkulissen.blogspot.com/
Postat av: munken

Tycker inte det låter så farligt att välja det dyraste ;). Då får man ju veta hur det känns. Och att ens ekonomi INTE rasar ihop hehe. Min policy är väldigt varierad numer, men undviker att handla 'bara för att' ('...det är billigt', '...det är bra att ha' osv) Och ibland tar jag en stött paprika bara för att jag tänker att varför ska allt jag köper alltid vara perfekt?

2008-01-26 @ 10:15:24
URL: http://www.metrobloggen.se/denmodernamunken
Postat av: malve

maria: ja det är nog lite av varje, men nu har jag börjat rensa bland alla krav jag har. Det ska bli skönt att slippa en del :)

anna: ja, jag har ju mina känslor kvar och inga biverkningar. plus att jag fått bort mycket av ångesten. så det känns tveksamt om jag ska byta...
tack för dina fina ord!

munken: det är väl mer det att jag har fixerat mej vid den tanken istället. målet är att jag ska välja fritt. Det där "bara för att..." jobbar jag oxå på att slippa!

2008-01-26 @ 14:46:01
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0