pärltankar

På väg hem från skolan gick jag och tänkte mer på min rädsla för att min smak ska vara fel i andras ögon och vad jag egentligen vill med mina pärlor.

Och när jag gick in på bloggen hade jag fått kommentarer från Di och Hosanna om precis det jag tänkt på.

Di frågade sej vad det egentligen innebär att ingen tycker om mina halsband.

Och ja, vad innebär det. Förmodligen får jag aldrig veta det eftersom folk inte brukar säga något då. Men om JAG tycker att det är fint och blir glad av ett halsband som jag gjort själv, är det inte det som är det viktiga?

Påverkas jag så mycket av vad andra kan tänkas tycka om mej? Ja, om jag ska vara smärtsamt ärlig så gör jag nog det (det är ju ingenting jag vill erkänna, ens för mej själv). Jag vill vara personlig. Men på ett sådant sätt att  andra tycker att jag är personlig med god smak. Fast då tappar jag ju själva innebörden i ordet personlig. Jag ska ju vara sådan som jag tycker om att vara.

Och om jag tänker efter. Människor som jag tycker har en personlig och fin stil, har de alltid kläder och föremål omkring sej som jag gillar? Nej, så är det ju inte. För de är personliga utifrån sin egen smak.

Hosanna skriver att själva vitsen med pärlor är att man kan ta upp och göra om. Och det stämmer ju. Jag kan leka och testa och se hur det blir. Ingen är ju perfekt från början. Men jag vill gärna vara det.

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Liksom du är jag driven av perfektionismen på många sätt... men den bryter bara ner och skapar stress. Och stress skapar som bekant ångest och panikångestattacker som i sin tur föder depressiva tankar så... det gäller att jobba bort det perfekta och tvångsmässiga.

Livet ska vara njutbart för oss alla. Varför skulle inte du och jag ha rätt att njuta och testa oss fram i livet när andra anser sig ha den rätten?

Varför ska du vara så mycket duktigare än alla andra?

Pärla på du när du tycker att det är kul och lägg undan i en mörk vrå när du inte känner för det. Inga krav!

Allt gott!

2008-01-11 @ 11:08:25
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: Nina på Johangården säger

Gör det du gillar och det finns många andra som också gillar det. Så tänker jag nu för tiden och det fungerar. Mina saker uppskattas. Hoppas du kan ändra dina tankar, för jag tror att du gör fina saker.

Kan du inte visa lite bilder på dina alster?

2008-01-11 @ 13:45:23
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Di

Du är skönt ärlig, och jag hoppas du haft roligt idag med dina alster :) kram på dig!

2008-01-11 @ 22:21:10
URL: http://diqueen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0