prestationsångest

Så har då äntligen pärlorna kommit. Dax att sätta igång alltså. Men då kommer mitt högpresterande jag in i bilden:

Hur gör jag?

Tänk om det inte blir fint!

När jag inte vet exakt hur man ska göra så blir det väldigt svårt för mej att sätta igång. Jag vill kunna med en gång! Och helst ska det bli bra också!

Precis så var det med scrapbookingen. Jag har plockat ut bilder och köpt material till de sidor jag tänkt mej. Men sen är jag så rädd för att det ska bli fel så jag försöker inte ens.

I morgon SKA jag kasta mej ut i den okända pärlvärlden. Vad är det värsta som kan hända? Att det inte blir bra och jag får börja om från början... 

(Jag borde kanske ha börjat med att köpa pärlor till flickhalsband. När jag gör till barnen känns det inte lika "farligt".)

Kommentarer
Postat av: Hosanna

...men poängen med pärlor är att om man inte blir nöjd så tar man upp och trär om. jag trär smycken som jag använder någon gång eller repar upp omedelbart och gör något annat med :)

2008-01-10 @ 21:39:03
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: Di

*ler* oj vad jag kände igen det där du skrev. Om tänk om...det inte duger. Jag har aldrig vågat skriva dikter och lagt ut, om jag inte bestämt mig för att det finns inget rätt eller fel, bara det jag själv känner. Det är inte alltid lätt att lita på just den känslan, den kan till och med vara borta helt. Men jag tänkte såhär. Om jag tycker att något ser bra ut, och ingen annan gör det, vad innebär det för mig? jo, att ingen läser, och blir jag ledsen då? Nä, för jag skrev för min skull. Och att göra halsband för sin egen skull eller vad du nu kommer att få till, är det inte värt något? Glädje i att vara kreativ, göra något som du trivs med? Vad gör att det blir krav? om det är ett krav, ska jag göra det då?

Jag förlorar mig i fotograferingen..älskar att se bilderna, skriva mina dikter..ibland ploppar det upp..ångesten över att det finns de som tänker att jag skriver "fel" gramatik, saknar verb eller annat..men inser, att de som vill läsa läser, dom som inte vill, dom gör det inte. Och jag är lika glad ändå ;) i mitt skapande. Alla är olika, ingen gör lika, ingen skriver lika, ingen gör lika halsband, tavlor, eller annat..Skönheten ligger i glädjen och betraktarens öga. Usch..nu blev det en hel roman. Jag vill iaf se dina alster..:) kram! och lycka till!

2008-01-10 @ 22:02:46
URL: http://diqueen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0