att duga

Nu kom jag på varför jag inte gillar affirmationen som jag klämde fram på terapin: Jag är bäst på att vara jag och jag duger som jag är.

För mej är att duga inte så positivt. Det använder jag när jag inte hittar exakt det jag vill ha, när jag inte är riktigt nöjd men inte orkar göra mer: äh, det får duga.

Så att säga att jag duger som jag är blir för mej att jag inte är så himla bra egentligen, men det får väl gå.

Kommentarer
Postat av: rosenblom

Korrekt. Rätt trist "att duga". Tänk dig det omdömet från ens partner... Han duger... Toppen. Verkligen.

2008-03-07 @ 13:20:00
URL: http://rosenblom.blogg.se
Postat av: Isprinsessan Anna

Affirmationer är ju så bra att jobba med. Jag gör det absolut inte konsekvent men försöker byta de där "åhh, vad jag är dum/dålig/hopplös/"-tankarna mot positiva affirmationer. För mig skulle nog "duga" var en bra affirmation. Tänker: jag behöver inte göra allt perfekt - ibland räcker det att göra och vara det som duger...

Tror att jag skulle ha svårt att tänka "Jag är bäst på att vara jag och jag är bra/utmärkt/lysande/fantastisk som jag är."

Hoppas verkligen att du får justera din affirmation - tappar det inte annars lite syfte? Om den siktar på något du inte vill bli?

Vill bara passa på att säga att jag beundrar dig för att du är så lyhörd och lyssnar så bra på dig själv. Enormt att behålla fokus så som du gör.

Värme
a.

2008-03-08 @ 10:02:10
URL: http://www.isprinsessan.com/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0