sunkig självkänsla

Ibland kan jag tycka att det är lite pinsamt - snart 35 med värsta sunkiga självkänslan.

För tio år sedan upplevde jag inte alls att jag hade så dålig självkänsla. Jag har funderat lite på det och undrar om det inte kan vara så att mitt ganska goda självförtroende har dolt den haltande självkänslan.

Och sen när självförtroendet flög sin kos i och med mitt "psykbryt" ;)  så står jag plötsligt där med världens skruttigaste bild av mej själv.

Kommentarer
Postat av: Maria

Här är en till med dålig självkänsla. Vet inte när det blev så för tiigare var jag en självsäker tjej som visste precis vad jag ville och såg till att det blev så.

Det är dags för oss att bryta den negativa trenden tycker jag och inse att vi är underbara människor med så många goda kvalitéer. Varför är det så svårt att se det???

Hoppas att ni har en mysig kväll!! KRAM

2008-03-01 @ 18:38:57
URL: http://livetsommaria.blogspot.com
Postat av: Hosanna

Det tror jag är en korrekt beskrivning av problemet. Känenr igen mig själv lite i det. När inte prestationsförmågan fanns kvar så var det inte så mycket att hurra för...

2008-03-01 @ 19:14:03
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: malve

Ju äldre vi blir, desto mer kunskap och erfarenhet har vi ju. Så om vi var bra tidigare borde vi ju vara superbra nu!

2008-03-01 @ 21:50:11
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: Ananasen

Känner också igen mig.
När jag jobbade var jag duktig på det jag gjorde och tyckte jag hade både bra självförtroende och självkänsla, hade nog aldrig tänkt på skillnaden.
Men när duktigtheten på jobbet försvann så försvann en stor del av mig också.

2008-03-01 @ 22:28:36
URL: http://dagenstankar.wordpress.com/
Postat av: Di

ja..vad säger jag...självkänslan..den är det som är grunden i människan..alla har nog lite svaj beroende på hur man mår..men Malve..nog borde du byggt upp dig mer på detta år? Tänk vad du kan klara mycket idag, mot för ett år sen..och snart är du tillbaks ännu starkare än förr...själv kan jag känna mej trygg i min dåliga självkänsla..det blir ett "vakum" som är hemtamt..och att vara utanför den ramen gör mej otrygg tror jag..fast jag faktiskt är väldigt bra i många saker som har med självkänslan att göra...nåväl..fundera på vad som du ifrågasätter..och fråga dig..är den tanken verkligen rätt?
kramen och jag vet att du är bra så det så!

2008-03-02 @ 21:25:02
URL: http://diqueen.blogg.se
Postat av: malve

di: jo, idag är den bättre än för ett år sedan, men långt ifrån bra! till skillnad från tidigare vågar jag nu se och erkänna att det är så. Om man skiljer på självkänsla och självförtroende så är det nog självförtroendet som jag byggt upp mest under året.

Eftersom jag börjat jobba med det här i terapin har det blivit så påtagligt. Men ur det kan det ju inte komma annat än bra saker.

Tack Di för din fina kommentar! kram:)

2008-03-03 @ 10:20:52
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: malve

ananasen: och ändå är du ju bra på mycket annat!

2008-03-03 @ 10:21:36
URL: http://malves.blogg.se
Postat av: THEMAN

Intressanta tankar...
jag bloggade nyss om nästan samma ämne..
läs gärna och tyck till, bra blogg för övrigt..

/ THEMAN


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0