terapi 070831

Idag pratade vi om de förslag jag fick förra veckan. Terapeuten insåg att han överhuvudtaget inte pratat med mej om stress eller avslappning. Han har bara fokuserat på min panikångest, men det är ju så mycket annat som inte stämmer.

Jag ska göra avslappning i samband med träningen och vi ska gå igenom på terapin hur det funkar, och om hur kroppen reagerar på stress. När jag gör avslappning fokuserar jag på min mest spända kroppsdel (nacke och käkar) och för varje andetag slappnar jag av mer och mer. Till sist gör det nästan ont i de spända musklerna. Det här sättet har jag kommit på själv. Vet inte om det är "rätt".

För tio år sedan hade jag ett väldigt stressigt jobb och var ständigt spänd. Då började jag med denna övning varje dag efter jobbet. Efteråt var musklerna ömma och varma. Helt otroligt! Och till sist var jag fri från mina spänningar.

Jag vill gärna börja med Medveten närvaro (Mindfulness) och det ska vi göra. Det är ganska tufft med mycket övningar, men jag tycker att det känns rätt. (Bland annat är det en form av meditation, något som jag funderat på att börja med, men eftersom jag inte vet exakt hur man gör så har det inte blivit av... ).  Man gör både övningar varje dag (2x30 min) och applicerar det i sin vardag (t.ex. när man bostar tänderna eller duschar).

Vi var också eniga om att jag måste jobba med de krav och förväntningar jag har på mej själv. Men att jag får göra det på egen hand (i bloggen) till en början eftersom Medveten närvaro tar mycket tid. Vi kom fram till att jag ska få uppgifter att tänka runt, men att vi inte ska gå igenom det på terapin förrän senare. Jag tror att det kan vara bra att tänka på det flera gånger eftersom jag har så svårt att få fram "sanningen". Jag tycker ju att det är ganska roligt och intressant att rota runt i mej själv, så det känns inte så betungande.

Vi diskuterade det här med eventuell ökning av medicindosen. Jag undrade om man kan medicinera bort känslan för när det blir för mycket. Han sa att det finns en risk men han trodde inte att det skulle påverka så mycket. Jag ska till läkaren på måndag, så hon får bestämma.

Jag berättade om mitt besök på jobbet och den planering för återgången till jobbet som jag tänkt ut. Han tyckte det lät bra att bara fokusera på bilkörningen och att min "kissnödighetsrädlsa" kanske försvinner av sej själv, eftersom bilkörningen till jobbet är högre upp i ångesthierarkin. Och annars jobbar vi  med det senare.

Och så hann vi med att prata om belöningar. Vi kom in på det naturligt eftersom han sa att jag verkar väldigt prestationsinriktad. Då sa jag att jag bestämt mej för att inte belöna mina prestationer, utan unna mej saker för att jag är bra som jag är. Han tyckte att det lät bra, bara jag kom ihåg att unna mej saker.

Nästa gång ska vi prata om min förra chef och om det som hände på motorvägen. Jag har ju jobbat med det i sommar, men jag känner att det kan vara bra att säga det, inte bara skriva om det.
Jag fick en bok om medveten närvaro att läsa till nästa gång.

Kommentarer
Postat av: Di

USCH vilken hemsk chef du hade! HUR kan man behandla en anställd så??? USCH vad upprörd jag blev nu!! Påminde mig om min chef...som var lika kass..han ville jag skulle säga upp mej själv när jag kom från barnledigheten, för han ville inte ha någon som var hemma med sjuka barn?!! Glöm det,sa jag och gick hem..och återvände aldrig..Var tillräckligt stark för att ringa personal och facket och förhandla ut mej ur företaget..tack och lov..var det värsta jobb jag någonsin haft! Tur att din chef fick gå! Stå på dej när du ska tillbaks, jag förstår att det blev jobbigt, men det var ju INTE ditt fel. HAN var en idiotchef..Kram :D

2007-08-31 @ 15:49:45
URL: http://diqueen.blogg.se
Postat av: maria

SÅ strukturerat och bra!!! Hoppas att du haft en bra dag, vännen!!! Kram

Postat av: malve

Di: Ja fy han var hemsk! Kom fram till att den bästa "hämnden" är att minnas det som var bra med honom, att inte låta honom knäcka mej. Skrev ett brev (som jag inte skickade): http://malves.blogg.se/1182335318_bste_herr_chef.html
Maria: Ja, det är skönt att skriva ner allt när jag kommer hem så att jag vet vad som sagts. Dagen har varit ganska bra, tycker jag
...
kramar:)

2007-08-31 @ 16:02:41
URL: http://malves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0